Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Sociaal-economische Status Amersfoortse wijken en buurten

  De sociaal-economische status ofwel ‘SES’ is een samengestelde score op basis van inkomen, opleiding en arbeidsverleden van het huishouden.

 • -

  Woononderzoek Amersfoort 2021

  Amersfoort heeft in 2021 voor het eerst meegedaan aan het landelijk WoON onderzoek. O&S is gevraagd om de data van het WoON 2021 te analyseren en deze naast de onderzoeksresultaten van het WoON 2018 te leggen. Doel is om te kijken of er grote veranderingen zijn opgetreden, met name in verhuis- en woonwensen van diverse doelgroepen.

 • -

  Sterkste bevolkingsgroei Amersfoort sinds 2000

  De Amersfoortse bevolking is in 2022 toegenomen met 2.200 inwoners naar 160.800 inwoners op 1 januari 2023. Dit is de sterkste groei sinds het jaar 2000 en ruim twee keer zo hoog als het gemiddelde van de afgelopen tien jaar. Dit kwam vooral doordat er meer mensen naar Amersfoort verhuisden dan er vertrokken uit de stad. De immigratie is enorm toegenomen in 2022, met name door vluchtelingen uit Oekraïne. De natuurlijke groei (geboorte - sterfte) speelt maar een beperkte rol in de groei van Amersfoort in 2022.

 • -

  Startfoto Kansrijk Liendert

  Startfoto Kansrijk Liendert is af! Hierin staat hoe het nu gaat met jongeren en gezinnen in Liendert. Met Kansrijk Liendert heeft Amersfoort de ambitie dat kinderen kansrijk, gezond en veilig opgroeien.

News archive